Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's? - weekmenu week 38

maandag: meisjes eten bij oma / vastendag voor ons
Ik kom de dag door met een bakje yoghurt met appel, peer, müsli en wat noten en zaden. Misschien is dat wel meer dan 500 kcal. Zeker omdat ik ook nog 4 Chocotoffs at. Dju toch!



dinsdag: quiche met broccoli, prei en geitenkaas
Het is gebeurd: wat we vorige week voor het eerst deden is een traditie geworden: samen koken met een vriendin. Zij kookt anders dan ik. Waar ik amper een ei kan bakken zonder kookboek (dat is overdreven, maar ik gebruik bijvoorbeeld zelfs een kookboek om eender welke soep te maken), doet Stefanie dat allemaal wat intuïtiever. Ik geniet en leer bij. Bladerdeegbodem, eitjes, broccoli, prei, geitenkaas en room. Het was heerlijk.

woensdag: frietjes met stoofvlees
Voor het eerst schuiven we 's middags aan in Het Beverbeekhuis. Een prachtig sociaal initiatief waar je voor een schappelijke prijs kan gaan eten. Lekker makkelijk want zo hebben Jackie, Lucille en ik de hele namiddag tijd om buiten te spelen want 's avonds hoeven we alleen nog maar boterhammen en een restje soep. Voor papa is er nog wat quiche.

donderdag: soep en gehaktschotel / chocolademousse
We gaan alweer voor gemakskost. Verse soep en een gehaktschotel van Vleeshoeve In 't Roth, via Boeren&Buren. En dan: de revelatie: chocolademousse gemaakt van het vocht uit een pot kikkererwten. Kikkerdril noemen wij dat hier. Lekker, hoewel dat dat chiazaad voor mij niet hoeft (ik krijg daar altijd een vervelend gevoel van in mijn mond, nog iemand die dat kent?)

vrijdag: restjes

zaterdag: wortelstoemp met kippenworstjes
Heel veel "gewoon" eten deze week, me dunkt. En het smaakt!


Om het nog wat Vlaamser te maken, maak als dessert vanillepudding met hagelslag!


Maar vergis u niet: deze pudding werd zowaar gezoet met honing in plaats van suiker, en ik verwerkte er wat stukjes oud brood in. Handige manier om daar op een verantwoorde manier van af te geraken.

zondag: soep van zoete puntpaprika's
Een van de recepten van meneer. Lekker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie